miércoles, 5 de mayo de 2010

Set de Comic al Saló del Comic de Barcelona

Set de Còmic, al Saló del Còmic de Barcelona

Lleida presentarà la primera convocatòria del Dia del Còmic

Set de Còmic, la Convenció de Professionals de la Indústria del Còmic, participa al 28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona que tindrà lloc del 6 al 9 de maig de 2010 a la Fira de Barcelona. La directora d’aquesta trobada que s’organitza a Lleida des de fa dos anys, Esther Vázquez, i l’adjunt a la direcció, Víctor Rivas, presentaran les novetats de l'organització del primer dia del còmic i els acords de la plataforma que es va constituir en la segona edició de Set de Còmic per instaurar aquesta jornada, els quals s’han adoptat per unanimitat. L’acte tindrà lloc aquest divendres, a les 18 h a la sala de conferències del Saló.

La Plataforma del Dia del Còmic l’integren Josep Maria Berenguer (Edicions La Cúpula), Cristina Durán (FADIP- Federació d’Associacions d’Il·lustradors Professionals), Antoni Guiral (historiador i crític de còmic), Jesús Moreno (Associació d’Editores de Còmic de la Comunitat de Madrid), Jordi Samaranch (SD Distribuciones), Carles Santamaría (FICOMIC-Saló del Còmic de Barcelona), Oscar Valiente (Norma Editorial) i Esther Vázquez (Set de Còmic i Norma Còmics Lleida)

En el decurs de la mateixa sessió, i a banda d’anunciar la convocatòria del Dia del Còmic, l’organització de Set de Còmic presentarà al Saló del Còmic de Barcelona la convenció de Lleida, que enguany arribarà a la tercera edició. Es farà els dies 12 i 13 de novembre. El cartell és obra de Josep Maria Cazares.

Norma Còmics Lleida, llibreria nominada

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona convoca per segon any el premi a la Millor Llibreria Especialitzada en Còmic. L’objectiu és reconèixer el treball que realitzen aquests establiments en la difusió i promoció de la historieta. Les cinc llibreries nominades són Espai Sins Entido (Madrid), Joker (Bilbao) Madrid Cómics (Madrid), Norma Còmics Lleida (Lleida) i Universal (Barcelona). El guardó es lliurarà el 7 de Maig, a les 21. 30 h, a l'Auditori del Palau de Congressos de Fira de Barcelona.

Esther Vázquez va crear Norma Còmics Lleida-Lleida Còmics al 1999. A més de disposar del principal fons editorial de còmics de la ciutat, en els darrers 10 anys la llibreria ha estat present en nombroses activitats culturals de Lleida com a entitat organitzadora o col·laboradora: Humoràlia 2006, Lleida Lan Party 2005, Concurs de Rol de l’Associació Tramuntada 2003, Animac 2010, Set de Còmic 2008, 2009 i 2010. Cada setmana, l’establiment és la seu de tornejos de Màgic (jocs d’estratègia i fantasia a partir de cartes il·lustrades col·leccionables, creats al 1993 pel professor de matemàtiques nordamericà Richard Garfield) i al 2005 va acollir el concurs nacional de Màgic (PtQ), amb 80 participants de tot l’Estat. A banda d’aquesta activitat, patrocina exposicions i xerrades sobre còmic i acull presentacions de llibres. Entre d’altres, han passat per Norma Còmics Lleida Víctor Rivas, Cazares i M.A. Berges, Alfonso Azpiri, Luis Royo i Roger Abella. Vázquez ha col·laborat com a crítica i divulgadora de còmic en diversos mitjans de comunicació i portals especialitzats, entre els quals figuren el programa L’Atlàntida de La Mañana Televisió (temporada 2008-2009) i, en l’actualitat, a l’espai “A fer Vinyetes” de Segre Ràdio.

D’altra banda, Víctor Rivas signarà exemplars de “Harry Pórrez y el as en la manga de Condemort” (Ediciones El Jueves 2009) als estands de El Jueves, de la Revista Retranca/Editorial BD Banda i de la Comunitat de Galícia al Saló del Còmic de Barcelona.


************************************************************************************

Set de Comic, en el Salón del Comic de Barcelona

Lleida presentara la primera convocatoria del Dia del Cómic

Set de Cómic, la Convención de Profesionales de la Industria del Cómic, participa en el 28º Salón Internacional del Cómic de Barcelona que tendrá lugar del 6 al 9 de mayo de 2010 en la Fira de Barcelona. La directora de este encuentro que se organiza en Lleida desde hace dos años, Esther Vázquez, y el adjunto a la dirección, Víctor Rivas, presentarán las novedades de la organización del primer Dia del Còmic y los acuerdos de la Plataforma, que se constituyó en la segunda edición de Set de Cómic para instaurar esta jornada, los cuales se han aprobado por unanimidad. El acto tendra lugar este viernes, a las 18 h en la sala de conferencias del Salón.

La Plataforma del Dia del Cómic la integran Josep Maria Berenguer (Edicions La Cúpula), Cristina Durán (FADIP- Federación de Asociaciones de Ilustradores Profesionales), Antoni Guiral (historiador y crítico de còmic), Jesús Moreno (Associación de Editores de Còmic de la Comunidad de Madrid), Jordi Samaranch (SD Distribuciones), Carles Santamaría (FICOMIC-Salón del Cómic de Barcelona), Oscar Valiente (Norma Editorial) y Esther Vázquez (Set de Cómic y Norma Cómics Lleida)

En el transcurso de la misma sesión, y a parte de anunciar la convocatòria del Dia del Cómic, la organización de Set de Cómic presentará en el Salón del Cómic de Barcelona la convención de Lleida, que este año llegara a la tercera edición. Se hara los dias 12 y 13 de noviembre. El cartel es obra de Josep María Cazares.

Norma Cómics Lleida, librería nominada


El Salón Internacional del Cómic de Barcelona convoca por segundo año el premio a la Mejor Librería Especializada en Cómic. El objectivo es reconocer el trabajo que realizan estos establecimientos en la difusión y promoción de la historieta. Las cinco librerías nominadas són Espacio Sins Entido (Madrid), Joker (Bilbao) Madrid Cómics (Madrid), Norma Cómics Lleida (Lleida) y Universal (Barcelona). El galardón se librará el 7 de Mayo, a les 21. 30 h, en el Auditorio del Palacio de Congresos de Fira de Barcelona.


Esther Vázquez creo Norma Còmics Lleida-Lleida Còmics en 1999. A demas de disponer del principal fondo editorial de còmics de la ciudad, en los ultimos 10 años la librería ha estado presente en numerosas actividades culturales de Lleida com a entidad organizadora o colaboradora: Humoràlia 2006, Lleida Lan Party 2005, Concurso de Rol de l’Associació Tramuntada 2003, Animac 2010, Set de Cómic 2008, 2009 y 2010. Cada semana, el establecimiento es la sede de torneos de Mágic y en 2005 realizo un PtQ de Magic donde vinieron 80 participantes de todo el Estado. Ademas de estas actividades, patrocina exposiciones y charlas sobre cómic y hace presentaciones de comics. Entre otros, han pasado por Norma Cómics Lleida Víctor Rivas, Cazares y M.A. Berges, Alfonso Azpiri, Luis Royo y Roger Abella. Vázquez ha colaborado como crítica y divulgadora de cómic en diversos medios de comunicación y portales especializados entre los cuales figuran el programa L’Atlàntida de La Mañana Televisió (temporada 2008-2009) y, en la actualidad, en el espacio “A fer Vinyetes” de Segre Ràdio.


Por otra parte, Víctor Rivas firmara ejemplares de “Harry Pórrez y el as en la manga de Condemort” (Ediciones El Jueves 2009) en los estands de El Jueves, de la Revista Retranca/Editorial BD Banda y de la Comunidad de Galícia en el Salón del Còmic de Barcelona.







No hay comentarios: